Breaking News

Πως να αποτρέψετε την εμφάνιση μυκήτων στα νύχια σας;

μυκητες στα νυχια

Πως να αποτρέψετε την εμφάνιση μυκήτων στα νύχια σας;

– και να τα θεραπεύσετε αν έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους.

Προστατέψτε τα νύχια σας με τον σωστό τρόπο για να αποφύγετε τις λοιμώξεις ή την ονυχομυκητίαση.

 

Πιστεύετε ότι η αλλαγή της απόχρωσης στα νύχια σας σε μια πιο κίτρινη είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να σας ανησυχεί;

Αυτή είναι μια λανθασμένη αντίληψη.

Περίπου το 50% όλων των αποχρωματισμών των νυχιών προκαλούνται από μύκητες- η λεγόμενη ονυχομυκητίαση- μια κατάσταση των νυχιών που δεν είναι πολύ εύκολο να την ξεφορτωθείτε.

Αν έχετε ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή παίρνετε κάποια συγκεκριμένα ήδη φαρμάκων πιθανόν να είναι πιο δύσκολο για εσάς να καταπολεμήσετε όλων των ειδών τις μυκητιασικές λοιμώξεις.

Τα καλά νέα για τους μύκητες είναι ότι είναι πολύ εύκολο να προφυλαχτείτε για να μην κολλήσετε ποτέ ακολουθώντας κάποιους απλούς στοιχειώδης υγιεινής.

Ακολουθήστε όλα τα βήματα που σας δίνουμε παρακάτω για χέρια και πόδια χωρίς μύκητες.

Τι περισσότερες φορές οι λοιμώξεις των νυχιών κάνουν την εμφάνιση τους με έναν αποχρωματισμό των νυχιών -όπως η κίτρινη απόχρωση που είπαμε και πιο πάνω – αλλά αι ως λευκές νιφάδες πάνω στην επιφάνεια των νυχιών.

Η λοίμωξη παρ’ όλα αυτά ξεκινάει από τις στιβάδες που βρίσκονται κάτω από τα νύχια. Εκεί οι μύκητες βρίσκουν το ιδανικό έδαφος για να αναπαραχθούν και να αναπτυχθούν.

Συμπτώματα μυκήτων των νυχιών

Τα συμπτώματα ενός μολυσμένου νυχιού των ποδιών ή των χεριών μπορεί να περιλαμβάνει λευκές, κίτρινες ή και καφέ ραβδώσεις. Επίσης τα νύχια σας θα γίνουν πιο παχιά κάνοντας το πολύ δύσκολο να τα κόψετε αλλά παράλληλα θα είναι και περισσότερο εύθραυστα. Εάν δείτε μια αλλαγή στην υφή ή την απόχρωση των νυχιών σας ξεκινήστε άμεσα να χρησιμοποιείτε ένα αντιμυκητιασικό σπρέι για τα νύχια.

Η σωστή πρόληψη από τους μύκητες των νυχιών

Κρατήστε στεγνά τα χέρια και τα πόδια σας

Οι μύκητες των νυχιών ευδοκιμούν σε σκοτεινά και βρεγμένα μέρη. Φροντίστε πάντα μετά το ντους να στεγνώνετε το δέρμα σας, ιδιαίτερα τις περιοχές ανάμεσα στα νύχια. Τα καλτσόν και τα γάντια από καουτσούκ δημιουργούν ένα εξαιρετικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν οι μύκητες οπότε φροντίστε να εναλλάσσετε τις μέρες που χρησιμοποιείτε καλτσόν και γάντια ώστε να προλαβαίνουν τα νύχια σας να στεγνώνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ψεκάστε με αντιμυκητιασικό σπρέι τα πόδια σας αλλά και τα παπούτσια που φοράτε κάθε βράδυ. Επίσης αλλάξτε αμέσως τις κάλτσες σας μετά από την άσκηση και εξασφαλίστε καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας ότι τα χέρια και τα πόδια σας είναι στεγνά.

Πλύνετε τις κάλτσες σας με κάποιο απολυμαντικό

Προσθέστε μια ποσότητα υγρού απολυμαντικού στο πλυντήριο στο πρόγραμμα του τελευταίου ξεβγάλματος όταν πλένετε τις κάλτσες και τα καλτσόν σας. Έτσι θα βοηθήσετε να καταστραφούν οι μύκητες που βρίσκονται στις κάλτσες και να μην μολύνουν τα πόδια σας. Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να μουλιάσετε τις κάλτσες σας σε ένα απολυμαντικό διάλυμα πριν τα πλύνετε. Φυσικά κάθε πρωί πριν βάλετε τις κάλτσες σας θα ψεκάζετε τα πόδια σας με ένα αντιμυκητιασικό σπρέι.

Μουλιάστε τα άκρα σας σε ένα ήπιο αντισηπτικό.

Βλέπετε τα πρώτα σημάδια να δημιουργούνται στα νύχια σας;

Τότε μπορείτε κάθε βράδυ να μουλιάζετε τα χέρια ή τα πόδια σας σε μια λεκάνη με νερό και ένα ήπιο αντισηπτικό. Ο μύκητας έτσι θα εξασθενήσει σταδιακά και τα νύχια σας θα επανέλθουν στην προ μύκητα εποχή τους.

Αν προλάβετε τους μύκητες από την αρχή θα μπορέσετε πολύ εύκολα να τους αντιμετωπίσετε με ένα αντιμυκητιασικό σπρέι και τις πλύσεις με το ήπιο αντισηπτικό.

Προστατέψτε τα νύχια σας από τυχόν τραυματισμούς

Δεν υπονοούμε ότι χτυπάτε τα χέρια ή τα πόδια σας επίτηδες όμως αν υπάρχει κάποιος μύκητας στα νύχια σας είναι ένας λόγος παραπάνω για να είστε όσο πιο προσεκτικοί μπορείτε για να αποφύγετε τον οποιοδήποτε τραυματισμό.

Κάποια ρωγμή στην επιφάνεια του νυχιού σας θα δώσει την ευκαιρία στον μύκητα να εισβάλει και να σας μολύνει.

Επίσης μην τρώτε τα νύχια σας.

Φροντίστε να φοράτε παπούτσια που αφήνουν τα πόδια σας να αναπνέουν. Βάλτε τα παπούτσια σας και προσπαθήστε να κουνήσετε όλα τα δάχτυλα σας. Αν μπορείτε να το κάνετε με ευκολία τότε φοράτε το σωστό νούμερο παπουτσιού.

Εάν συνηθίζετε να τρίβετε τα πόδια σας με κάποια βούρτσα ή ράσπα φροντίστε να μην έχει πολύ σκληρές τρίχες για να μην βλάπτετε τα νύχια σας ή την περιοχή γύρω τους.

Διατηρήστε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα σας κάνει περισσότερο επιρρεπής σε μυκητιασικές λοιμώξεις. Διαχειριστείτε το άγχος σας κάνοντας δραστηριότητες όπως πεζοπορία ή διαλογισμό και στοχεύστε σε τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Δοκιμάστε ένα προληπτικό ποδόλουτρό.

Σύμφωνα με το Mikitiaseis.gr ένα αλατούχο διάλυμα παρέχει ένα εχθρικό περιβάλλον για τους μύκητες. Θα μαλακώσει το δέρμα σας και θα αποτρέψει την έντονη εφίδρωση που προκαλούν οι μύκητες στα πόδια σας.

Επίσης το αντιμυκητιασικό σπρέι θα μπορεί να διεισδύσει βαθύτερα. Μουλιάστε τα πόδια σας για δέκα λεπτά σε ένα διάλυμα με 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και ζεστό νερό.

Σταματήστε να τραβάτε τα νύχια και τα πετσάκια σας.

Μην κόβετε τις παρανυχίδες για να αποτρέψετε τους μύκητες. Η επιδερμίδα σας είναι η τελευταία γραμμή άμυνας ενάντια στους μύκητες και τα βακτήρια πριν εισχωρήσουν στο δέρμα σας. Έτσι όταν κόβετε τις παρανυχίδες αφήνετε τον εαυτό σας εκτεθειμένο σε όλων των ειδών τις μολύνσεις. Οπότε μην κόβετε τις παρανυχίδες σας και απλώς βυθίστε τα νύχια σας σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν και έπειτα σπρώξτε τες προς τα μέσα με το ειδικό εργαλείο.

Κάντε ασφαλή μανικιούρ – πεντικιούρ

Τα ινστιτούτα ομορφιάς που έχουν πολύ κόσμο θα μπορούσαν να είναι μια εστία με μύκητες. Πριν κάνετε το μανικιούρ ή το πεντικιούρ σας ρωτήστε τους αν απολυμαίνουν τα σύνεργα τους μετά από κάθε χρήση. Πρέπει να χρησιμοποιούν εργαλεία που έχουν απολυμάνει μετά από κάθε πελάτη για να αποτρέψουν την εξάπλωση οποιουδήποτε μύκητα.

Αν θέλετε μπορείτε να τους ζητήσετε να χρησιμοποιήσουν τα δικά σας εργαλεία ή ακόμα και τις δικές σας βαφές. Βαφές που δεν έχουν ανοιχτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πολύ πιθανό να έχουν  αναπτύξει βακτήρια.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *